Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recepty na candáta

29. 4. 2009

Závitky z candáta

4 porce

suroviny:

4 filé z candáta, citrónová šťáva, mletý pepř, 100 g cibule, citrónová kůra z poloviny citrónu, 150 g marinovaného lososa, 8 snítek kopru, 1/4 l rybího nebo hovězího vývaru, 200 g másla, trochu zelené petrželky, trochu másla na vymazání zapékací mísy, 1/2 l mléka, 5 dcl smetany, 5 lžic mouky, 200 g brokolice, 200 g mladé karotky, 1 lžička cukru, maggi harmonie chuti

příprava:

Filé z candáta pokapeme citrónovou šťávou, slabě okořeníme maggi harmonií chuti, osolíme a opepříme. Posypeme nadrobno nasekanou cibulkou a poklademe plátky marinovaného lososa a snítkami kopru.

Candáta stočíme do závitku, stáhneme alobalem a poskládáme do máslem vymazané zapékací mísy.

Závitky přelijeme vývarem, navrch dáme kousek másla a zakryjeme pokličkou. V horké troubě dusíme asi 30 minut.

Zbylé máslo smícháme s moukou a přimícháme vývar z ryb.

Povaříme 5 minut za stálého míchání, až omáčkou zhoustne a zkrémovatí.

Nakonec jí zalijeme smetanou.

Hotovou roládu servírujeme posypanou petrželkou a přelitou omáčkou.

 

Candát s ořechy

suroviny:

4 filety z candáta bez kůže, 2 krajíce toastového chleba, 100 g vyloupaných vlašských ořechů, petrželová nať, 2 žloutky, sůl, mletý pepř, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce másla

příprava:

Toastový chleba nakrájíme na kostky a spolu s ořechy ho rozmixujeme.

Petrželovou nať omyjeme, osušíme a několik lístků dáme stranou na pozdější ozdobu. Zbytek na jemno nasekáme. Promícháme chléb s ořechy, nasekanou natí a žloutky, osolíme a opepříme.

Candátí filety omyjeme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Potom je opečeme na rozehřátém másle.

Po vyjmutí z pánve maso umístíme na plech vyložený pečícím papírem. Přes filé rozetřeme ořechovobylinkovou směs. Pečeme asi 10 minut v troubě při 220 °C.

Podáváme s opečenými toasty a ozdobené petrželovou natí.

 

Candát na žampionech

4 porce

suroviny:

4 filé z candáta bez kůže, sůl, cintrónová šťáva, přepuštěné máslo, 6 žampiónů nakrájených na plátky, 1 dcl bílého vína, 1 dcl mléka, strouhaný sýr, studené máslo, strouhanka, oregano, tymián, pepř

příprava:

Omyté a osušené filety osolíme a pokapeme citrónovou šťávou a marinujeme.

Marinované candáty osušíme a prudce opečeme z obou stran na másle.

Do máslem vymazané zapékací formy vložíme candáty, navrch žampióny, zalijeme směsí vína, mléka a strouhaného sýra.

Navrch dáme plátky studeného másla a posypeme strouhankou.

Zapékáme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Potom zvýšíme na teplotu 250 °C a dopečeme asi 2 minuty do zlatova

 

Candát na zelenině

suroviny:

candát 1 kg, 10 malých mrkví, 4 petřele, celer, sůl, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, tatarská omáčka

příprava:

Candáta vykucháme, očistíme a rozdělíme na porce.

Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme. Povaříme ve slané vodě s kořením asi 10 minut. Zeleninu vyjmeme.

V zeleninovém vývaru povaříme candáta. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, aby se maso nerozpadlo.

Uvařené porce dáme na talíř, obložíme zeleninou a polijeme tatarkou.

Podáváme s opékanými bramborami.

 

 

Komentáře

Přidat komentář
Kontrolní kód Přehrát audio kód

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA